Happy b-day, Maia & Rai!!

Sunt momente și momente în viața unei femei, iar azi vreau să vă vorbesc despre cel mai important, acela de a da naștere unei ființe. Îmi amintesc și acum ziua în care am aflat că sunt însărcinată. Aveam lacrimi în ochi de atâtea emoții, iar Nick zâmbea din toată inima. Am știut de atunci că sentimentele mele pentru acea ființă o să fie infinite, cu multă iubire, grijă, recunoștință, atâtea sentimente la un loc, de care nici nu credeam că sunt în stare.

 

 

Era o zi călduroasă de vară și noi eram plecați în Grecia. Doamna doctor nu vorbea engleză și singurele cuvinte pe care le-am înțeles, au fost ‘it’s a baby’. De abia peste o lună, când am ajuns în țară, am aflat că sarcina mea era una gemelară. Doua fetițe se dezvoltau înăuntrul meu.

 

 

 

Nu știam ce înseamnă să fii mamă și până în acel moment nu am avut în grijă nici macar un animal de companie. Am avut nopți în care nu am închis un ochi, întrebându-ma ore in șir dacă voi reuși sa fiu o mamă bună, daca o să știu să le învăț tainele vieții, dacă voi putea renunța cu ușurință la unele lucruri în favoarea lor.  Daca o să pot sa le cresc frumos, chiar dacă am avut o săptămână grea, dacă o sa le pot zâmbi în fiecare noapte, chiar dacă o să mă trezească de zeci de ori, daca lacrimile mele de mamă o să fie dulci măcar o dată, dacă o să pot răspunde tuturor nevoilor lor, daca o să știu să fiu răbdătoare după o zi obositoare, dacă o sa-mi găsesc timpul necesar să le explic fiecare cuvânt pe care ele nu îl înțeleg, dacă am să fiu o mamă destul de bună pentru doua suflete nevinovate, dacă am sa le pot proteja de tot ce e mai rău pe lume, oferindu-le în schimb doar lucruri ce le-ar putea face fericite, primind drept răsplata zambetul lor.

Îmi amintesc cu exactitate ce am făcut acum 6 ani. Mă trezisem înainte să-mi sune ceasul, am făcut un duș și cu inima cât un purice i-am șoptit soțului meu că sunt pregatită. Adevarul e ca eram pregătita atât fizic, cât și psihic. Aveam emoții mari și o dorință arzătoare să le cunosc pe cele doua ființe de care am avut atțta grijă în cele 9 luni de zile. Era o dimineață rece de iarna. Pașii mei scârțâiau pe zăpada proaspăt așezată pe străzile Clujului. Era atâta liniște în jurul meu și parcă fiecare om întâlnit în cale îmi zâmbea cu atâta seninătate,  bănuind ceea ce avea să se întâmple.

Era puțin trecut de ora 8, iar la ora 11.27 A.M. mi-am cunoscut primul copil, Maia – Ioana, 2.950 kg. La 11.30 a venit pe lume Raisa – Maria, 3.010 kg, amândouă cu nota 10. Nu cred că am cunoscut niciodată o liniște sufletească mai profundă decât momentul în care le-am simțit alături de mine ,când  le-am  strâns  în branțe și le-am auzit glasul. Eram cea mai fericită femeie de pe Pamant!

 

 

 

Azi, dupa 6 ani, îmi dau singură raspunsuri la multe întrebari. Nu cred ca devii mamă la naștere. Devii mamă in zilele, săptămânile, lunile în care în tine se dezvoltă aceste ființe supreme, în anii de după, cand cunoști atât bucuria, cât și tristețea, când ai lacrimi pe obraz și zâmbete în suflet, când cunoști dezamăgirea, când te zbați să scapi de kilogramele pe care nu le-ai cerut niciodata, când visezi cu ochii deschiși la o vacanță într-un loc frumos. Nu sunt perfectă, dar pentru Maia și Raisa sunt mama ideală, sunt cea mai frumoasă mamă din  lume , chiar daca fața mea numara câteva riduri adânci ieșite la iveală după nopțile nedormite și de grijile avute pentru ele. Chiar dacă, în multe zile cearcănele nu vor să dispară de pe fața mea și nici machiajul nu le poate ascunde. Chiar dacă nu am avut timp să-mi spăl parul sau fața mea nu poate sa schițeze nici măcar un  zâmbet,chiar dacă pe abdomen, câteva urme îmi amintesc mereu de sarcină. Sunt cea mai bună mamă, chiar daca nu sunt cea mai bună bucatareasă, chiar dacă nu le pot citi gândurile de fiecare dată. Sunt cea mai bună mamă și nu o spun eu, o spun ele, zi de zi, când sunt tristă sau fericită, când trec printr-o depresie, când nu mai are cine să-mi consoleze sufletul, când fac pană la masina sau uit cardul de cumpărături acasă după două ore de stat într-un supermarket. Pentru că sunt un om obișnuit , dar ele mă fac să mă simt cea mai specială ființă! Pentru că ele îmi dau putere să merg mai departe și pentru că niciodată, dar niciodată, nu am sa fiu un om singur pe acest Pamant!

 

 

 

Cu toata dragostea,

mama gemenelor, Ioana Chisiu.

Share This Story

A mother's diary

You May Also Like

9 Comments

  1. 1

    La multi ani frumosi! Frumos scris! Ma gândeam acum ca de fiecare dacă când cineva își sărbătorește ziua de naștere și mama acelei persoane ar trebui sărbătorită! Nimeni nu se naște fără ca mama sa facă posibil acest lucru 😊 o seara frumoasa 🎉

  2. 3
  3. 5
  4. 6
  5. 8

    La multi ani frumosi si sanatosi fetitelor tale superbe! Ai o familie extrem de frumoasa, esti o femeie deosebita care merita toate lucrurile bune care i se intampla. Te citesc si te urmaresc de f mult timp pe instagram dar este prima oara cand iti las un com:) O zi frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>