Primavara este aproape aici! Soarele din această dimineață mă îmbie spre curațenia și reorganizarea de primăvara.Schimbarea anotimpurilor mă face să mă gândesc si la ‘curățenia’ dietei mele. Ce-i drept nu spun niciodată nu la sarmalele mamei și nici la friptura de Crăciun.

Există tot felul de lucruri (printre care alimentatia) care ne pot face să ne simțim un pic mai lenți și in căutare de energie. Un pahar de smoothie la micul dejun în fiecare dimineață este o modalitate foarte bună de a da corpului nostru un impuls pentru întreaga zi. Și pentru că nu am mai scris de ceva vreme și pentru că mă întrebați mai mereu ce rețete noi de smoothie am mai găsit, iată doua dintre cele încercate în ultimele săptămâni.

Sunt atât de gustoase încât fetele le prefera în locul unui pahar de fresh de portocale.

 

1. Spinach lime smoothie. După cum îi spune și numele, acest smoothie conține o mână bună de baby spanac, zeama de la o jumătate de lămâie, o banana, 2 kiwi și semințe de in. În cazul în care nu sunteți ‘admiratori’ ai spanacului, cum este și exemplul meu, acesta este o modalitate simplă de a ‘mânca’ spanac fara a simți atât de intens gustul ‘verde’. Eu am pus o cană de apă, dar dupa plac puteți înlocui apa cu ceai verde. Am obținut două pahare de green smoothie pe care le-am împărțit cu Nick.

 

IMG_5342copy IMG_5343copy IMG_5348copy IMG_5351copyIMG_5363copy IMG_5367copyIMG_5373copy

 

 

 

 

2. Forest fruit energizer. Congelatorul meu e plin de fructe congelate. O parte le-am pus eu, o parte le-am cumparat și o parte le-am primit. Când vine vorba sș le cumpăr merg la Lidl sau la supermarketuri gen Auchan.

Pentru acest smoothie am folosit o mână de fructe de padure, o banana, o lingură de fulgi de ovăz, o lingură de miere de albine și o cana de apă. Simplu și usor.

 

IMG_5182copy IMG_5192copy IMG_5194

 

 

 

Și ca de fiecare dată nu uit de apa plată cu câteva felii de lămâie sau portocală. Sticla o găsiți online, în mai multe culori, click aici.

IMG_5362copy

 

 

Voi ce rețete ați încercat în ultima perioadă?  

 

 

 

You May Also Like

6 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 5
  5. 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>