Power Suit

The suit is no longer only for work or interviews. Designers are taking this look to a new heights in different colors like red, blue sapphire, light navy and so on. I choose to wear this light pink suit with a crop top in stripes and high heels : a smart-casual outfit with chic notes. Hope you guys like it!

Pe vremuri, costumul era purtat doar la interviuri si in orele de munca. Acum il purtam cand iesim cu prietenii sau chiar la petreceri. Eu am ales un costum intr-o culoare pastel (roz) si l-am combinat cu topul scurt in dungi alb-negru (pe care l-ati mai vazut in postarea de aici).
Am ales sa nu port bijuterii, doar ceasul auriu, pentru a pastra aerul de tinuta smart-casual. Sper sa va placa!

Blazer/Here,
Pants/Here,
Crop top/Here,
Sandals/Stradivarius.

 Inceputul…

Secolul XX a adus cele mai mari schimbari in moda. Era momentul cand femeile incepeau sa fie din ce in ce mai active, multe dintre ele isi cautau locuri de munca, cautand egalitate intre sexe.
Gabrielle Bonheur ‘Coco’ Chanel, isi face aparitia exact in momentul in care femeile aveau mai mare nevoie de ea, fiind consacrata in istoria modei ca prima care a introdus costumul in garderoba noastra.
Noua ‘uniforma’ (sacou si fusta, mai apoi pantalon) a avut un mare succes, devenint indinspensabil pentru femei, fiind purtat atat la evenimentele mondene cat si in calatorii.
In anul 1923, intr-un interviu acordat revistei Harper`s Bazaar, Coco Chanel spunea ca simplitatea este cheia elegantei adevarate.
Printre celebritatile care au promovat acest trend : Marlene Dietrich & Katharine Hepburn.
Am citit cartea “Coco Chanel” scrisa de Edmonde Charles- Roux acum cativa ani, dar mi-a ramas bine intiparita in minte, iar acum sta la loc de cinste, pe biroul meu. Din cand in cand simt nevoia sa o mai rasfoiesc, parca imi da energie sa continui ceea ce am inceput.

Multumim, celebrei Coco Chanel, pentru ca a scos femeile din corsetele care nu le lasau sa respire, le-a tuns bob, le-a ‘aruncat’ in costume de baie si le-a trimis sa se bronzeze!

“Moda nu este numai in haine. Este pe cer, pe strada, moda are de-a face cu ideile, cu stilul de viata, cu prezentul.”

                                                                                 Coco Chanel

Share This Story

Outfits, Suits

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>